Nyitókép forrása: cnbc.com

 

Új rekord döntött az Egyesült Államokban a napi új koronavírus-fertőzöttek száma. A szakértők „kemény telet” jósolnak a járvány kapcsán.

 

Az USA-ban pénteken több mint 83 700 új koronavírus-fertőzöttet vettek nyilvántartásba, ezzel megdőlt a júliusi 16-i 77 300 fős rekord. A szakértők egy jelentős része nagyon nehéz telet jósol járávnyügyi szempontból. 37 amerikai államban öt vagy öt százalék feletti heti növekedési rátát produkált a fertőzésszám, és ez még csak nem is végleges szám, tekintve, hogy Alabama és Kalifornia államban késve dolgozzák fel a heti adatokat.

 

A napi átlag így is 63 200 új eset jelent, ami az előző heti átlagnak 14 százaléknál magasabb. Október elejétől a tesztelések száma 13 százalékkal emelkedett, míg a fertőzöttek számának hétnapos átlaga 51 százalékkal – más szavakkal: a teszteltek között gyorsan növekszik a fertőzöttek atánya.

 

 hirdetes_300x300  

Tiozenhárom amerikai államban soha nem látott mértékben teltek meg a kórházak. A jelenlegi statisztikák szerint a halálozási arány viszonylag alacsony maradt az Egyesült Államokban (2,63 százalék, Angliában például ennek kétszerese a mortalitás), de a halálozási adatok néhány hetes lemaradásban vannak a fertőzésszámtól.

 

CNBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!