Nyitókép: TASR/AP

 

Sebastian Kurz osztrák kancellár hétfőn bejelentette, hogy amennyiben nem sikerül megállítani a növekvő napi esetszámokat, ismét lezárhatják az országot.

 

„Hatványozottan növekednek a napi esetszámok“

 

– hívta fel a figyelmet Kurz a miniszteri tanács ülése után.

 hirdetes_400x285  

 

„Ez egy extrém kihívás. A helyzet nagyon-nagyon komoly. Ezt azoknak is mondom, akik még mindig nem akarják elhinni. Minél magasabb lesz a fertőzöttek száma, annál szigorúbb óvintézkedések bevezetésére lesz szükség“

 

– jegyezte meg Kurz.

 

Kurz elmondása szerint a járványügyi óvintézkedések szigorítása a kórházi helyzettől fog függeni. A DPA ügynökség tájékoztatása szerint Ausztriában az egészségügyi rendszer összeomlásának veszélye az ország lezárásának (lockdown) törvényes feltétele.

 

Kurz úgy véli a világ egyetlen országa sem engedi meg, hogy az intenzív gyógyászatát túlterheljék, az emberek pedig ne jussanak hozzá a szükséges ellátáshoz.

 

Ausztriában a hétfői adatok szerint 2 456-tal emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma. Az országban jelenleg 30 290 aktív esetet tartanak számon, 1 330 személyt ápolnak kórházban, közülük 188-an az intenzív osztályon fekszenek. Ausztriában a halálos áldozatok száma 992, 59 036-an pedig már meggyógyultak.

 

Az országban vasárnaptól szigorítottak az óvintézkedéseken. Ennek értelmében az otthoni ünnepségeken legfeljebb hat ember tartózkodhat, a kültéri helyiségekben pedig 12.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.