Nyitókép: TASR/AP

 

Drámai gyorsasággal terjed az új típusú koronavírus Németországban, és a járvány feltartóztatására tett intézkedések nem elégségesek – mondta Angela Merkel német kancellár hétfőn pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetőségi ülésén a Bild című lap beszámolója szerint.

 

A politikus az online értekezleten kiemelte, hogy nem sikerült megfékezni a járványt, a napi új regisztrált fertőződések száma rendre hét nap alatt megduplázódik, és a fertőzési láncolatok feltárásával és megszakításával foglalkozó helyi egészségügyi hivatalok nem bírják a folyamatosan növekvő terhelést.

 

 hirdetes_300x300  

A helyzet rendkívül dinamikus és drámai – fogalmazott Angela Merkel a Bild honlapján közölt beszámoló szerint, aláhúzva, hogy az esetszám növekedését meg kell állítani, különben nehéz helyzet alakulhat ki az egészségügyben.

 

Ez így nem mehet tovább” – mondta a kancellár a járványlassító törekvések eddigi eredményeiről a Bild szerint.

 

Angela Merkel a hétfői pártvezetőségi értekezleten is kiemelte, hogy a tartományi kormányfőkkel tervezett következő, péntekre ütemezett tanácskozáson újabb, és országosan egységes intézkedéseket kell kidolgozni.

 

Helge Braun kancelláriaminiszter hozzátette, hogy nyáron eredményes volt a védekezés, de őszre megváltozott a helyzet, a lakosságban megmutatkozó óvatosság és aggodalom pedig alábbhagyott. Így az intenzív osztályok előbb-utóbb megtelnek – figyelmeztetett a miniszter.

 

A SARS-Cov-2 körüli aggodalom csökkenése mellett a járvány lassítását szolgáló korlátozások elutasítottsága is megmutatkozik a lakosságban, időnként szélsőséges formában. Így például a hét végén gyújtogatás történt a Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) egyik berlini épületénél.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!