Nyitókép forrása: euronews.com

 

Angela Merkel német kancellár részleges lockdownt szorgalmaz, amely magába foglalná a bárok, éttermek és szabadidős létesítmények bezárását november végéig – ezzel reagálnának az Európa-szerte erőre kapó koronavírus-járvány második hullámára.

 

A Bloomberg hírügynökség információi szerint Merkel és kormánya felszólítaná a német polgárokat, hogy „tartsák abszolút minimumon” a társadalmi kapcsolataikat, és kerüljék el az összes nem elengedhetetlen magánjellegű utazást.

 

A hírek alapján Merkel a héten próbálja meggyőzni a tartományi miniszterelnököket, hogy konszenzusos döntés szülessen a koronavírus elleni lépések tekintetében, ami nem lesz épp sétagalopp: több tartományi vezető ellenzi a szigorításokat.

 

 hirdetes_810x300  

A Bloomberg a francia körülményekhez hasonlította a német járávnyhelyzetet, kiemelve, hogy a járvány felgyorsulásának hátterében az utazók, a higiéniai és távolságtartási szabályokat be nem tartó emberek állnak. Emmanuel Macron francia elnök egyébként szerda este készül újra rendkívüli bejelentést tenni az egészségügyi veszélyhelyzet kapcsán.

 

A Merkel hivatalából származó tervezet arra is kitér, hogy Németország egyes régióiban egyszerűen lehetetlenné vált a rengeteg kontaktszemély felkutatása, és már csak a kiterjedt korlátozások állhatják útját a járványnak, mielőtt a fertőzések számának exponenciális emelkedésével az egészségügy súlyos nyomás alá kerülne és megugrana a halálos áldozatok száma.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!