Nyitókép forrása: telegraph.co.uk

 

Szerda reggel terrortámadás történt Nizzában, az ottani Notre-Dame templomában. Egy muszlim elkövető a templomban lefejezett nőt, egy férfi torkát elvágta, egy másik nőt pedig az épület késelt halálra. Többen megsérültek. Az elkövetőt a rendőrség elfogta, jelenleg kórházban van. Jelentések szerint végig „Allah Akbar”-t üvöltözött.

 

A helyszínt lezárták, a környéken élőket felszólították, hogy maradjanak otthonaikban és ne menjenek ki az utcára. A rendőrség úgy véli, hogy magányos támadóról van szó. A város polgármestere terrorcselekménynek minősítette a gyilkosságokat.

 

Franciaországban épp néhány nappal ezelőtt növelték a terrorkészültséget, miután erőteljes keresztényellenes kommenthullám indult a közösségi médiában. Az ok: a Mohamed-karikatúrákat bemutató francia tanár, Samuel Paty meggyilkolását követően a politikusok és a közvélemény a radikális iszlám ellen és a szólásszabadság mellett emelte fel a hangját.

 

 hirdetes_810x300  

Két nappal ezelőtt Geralt Darmain belügyminiszter jelezte, hogy terrorcselekményekre kell számítani vallásos, elsősorban keresztény célpontok ellen. Ezek valószínűségét a közelgő Mindenszentek csak tovább növelte. Úgy tűnik, a hatóságok nem tévedtek a veszélyt illetően, megakadályozni azonban nem tudták a tragédiát.

 

A Le Figaro közlése szerint a tűzszerészek is érkeztek a helyszínre, akik irányított robbantást fognak végrehajtani.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!