Nyitókép forrása: carelyst.com

 

Egy harmadik személy is letartóztatott a rendőrség a nizzai késes terrortámadás kapcsán – közölte a Reuters szombaton. A nem hivatalos rendőrségi forrás szerint a kormány tovább fokozza a biztonsági intézkedéseket az esetleges újabb támadások miatt.

 

Az Allah Akhbart kiáltó elkövető csütörtökön a nizzai Notre-Dame templomban lefejezett egy nőt és halálra késelt két másik személyt, mielőtt a rendőrök elfogták. Jelenleg válságos állapotban fekszik az egyik kórházban. Két hét alatt ez volt a második késes terrorcselekmény (az első Samuel Paty tanár lefejezése volt, amit egy csecsen radikális iszlamista követett el).

 

Az ügy kapcsán másik két személyt is őrizetbe vettek, az egyiket még csütörtökön, a másik gyanúsítottat pénteken. A források szerint az egyik egy nizzai lakos, aki szoros kapcsolatban állt a támadóval, de azt egyelőre nem tudni, hogy milyen szerepe volt az incidensben.

 

 hirdetes_300x300  

Emmanuel Macron francia elnök katonák ezreit mozgósította a puha célpontok védelmére, mint amilyenek a templom, iskolák, temetők (a Mindenszentek miatt keresztény célpontokra kell gondolni). A francia miniszterek figyelmeztették a lakosságot, hogy újabb támadásokra is sor kerülhet.

 

A nizzai támadó egy 1999-ben született tunéziai férfi, aki idén szeptember 20-án érkezett Európába az olasz Lampedusa szigetén keresztült – egyike volt a Földközi-tengeren keresztül érkező migránsoknak. A palermói (Szicília) ügyészség jelenleg is vizsgálja a férfi Lampedusa-i ténykedését. A jelenlegi információk szerint október elején jutott be a kontinentális Olaszországba Bari városában, egy migránsok számára fenntartott karanténhajón.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!