Nyitókép forrása: yahoo.com

 

Nem vettek nyilvántartásba új koronavírus-fertőzötteket Ausztráliában. Öt hónapja először nincs új eset. A döntéshozók máris a korlátozó intézkedések gyorsabb enyhítését sürgetik.

 

Victoria államban, amely Ausztrália gócpontjának számított, és amely az ország 907 halálos áldozatának 90 százalékát adta, egyetlen egy új esetet sem regisztráltak szombaton, ahogy más államokban sem. Erre június 9. óta nem volt példa.

 

Victoriában a világ egyik legkeményebb, és leghosszabb ideje tartó zárlatának vetnének véget a döntéshozók. 111 napja van érvényben zárlat, de egyes területeken, például Melbourne-ben már feloldották. Az emberek viszonylag fegyelmezetten követték a szabályokat, a többség egyetértett a kormányzat intézkedéseivel. Inkább abból adódott feszültség, hogy a szövetségi, vagy az állami kormányzat intézkedéseit részesítsék-e előnyben.

 

 hirdetes_810x300  

Ausztráliában a világjárvány kezdete óta 27 500 koronavírusos esetet regisztráltak. Mivel gyorsan lezárta a ki- és beutazást, illetve szinte azonnal korlátozó intézkedéseket vezetett be (fizikai távolság, maszkviselés, plusz széleskörű tesztelés, kontaktszemélyek felkutatása), a járvány áldozatainak száma viszonylag alacsony maradt.

 

Most az ausztrál kormány azt hangsúlyozza, hogy a világ többi részén még közel sem ért véget a pandémia, a lakosságot pedig felszólították, hogy ne utazzanak az Egyesült Államokba.

 

Reuters.com, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.