Nyitókép forrása: kollázs/Kronen

 

Azonosították a bécsi terrortámadás egyik elkövetőjét. A Kronen Zeitung az osztrák belügyminisztérium alapján közölte, hogy a 20 éves, észak-macedóniai – osztrák kettős állampolgár, Kujtim F. tekintélyes bűnügyi lajstrommal rendelkezett. 2019 decemberében szabadult a börtönből. Hétfő este állig felfegyverkezve, egy automata AK-47-es gépfegyverrel több társával együtt nyitott tüzet Bécs belvárosának egyik legforgalmasabb részén, ahol a polgárok, turisták a kijárási tilalom előtti utolsó szabad estét töltötték.

 

Ahogy más terrortámadásoknál is tapasztalhattuk már, a hatóságok előtt ezúttal sem ismeretlen elkövetőről van szó. 2019 áprilisában terrorizmus támogatása miatt került börtönbe. 22 hónapra ítélték, mert Szíriában csatlakozni akart az Iszlám Állam erőihez. Csakhogy már decemberben feltételesen szabadlábra helyezték.

 

Nem sokkal a hétfő esti támadás előtt az Iszlám Államnak fogadott hűséget, és posztolt magáról egy fotót, amelyen egy AK-47-essel, egy hosszú pengéjű késsel és egy pisztollyal pózolt.

 

 hirdetes_400x285  

A hétfő esti, több órán át tartó terrortámadás hivatalosan négy polgári személy halálát követelte, 17-en az életükért küzdenek a kórházban.

 

Krone.at, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!