Nyitókép forrása: dailyamail.co.uk

 

A bécsi terrortámadás egyik elkövetője,  egy 20 éves észak-macedón – osztrák kettős állampolgár a nyáron Szlovákiában járt, hogy muníciót vásároljon AK-47-eséhez.

 

Sok az ellentmondásos információ az elkövetők számát illetően, a rendőrség azzal a forgatókönyvvel dolgozik, hogy több merénylő is volt, legfeljebb négy, de egyes portálok szerint nem kizárt, hogy a lelőtt férfi volt az egyetlen támadó.

 

A szlovák rendőrség határellenőrzést rendelt el az Ausztriával közös határszakaszán. A magyar terrorlehárítók (TEK) nagy erőkkel (páncélozott járművekkel) vonultak fel azokhoz a határátkelőkhöz, amelyek potenciális menekülési útvonalakat jelenthetnek a támadók számára.

 

 hirdetes_810x300  

A Krone.at szerint délelőtt több helyen tartottak razziát a rendőrök, többeket letartóztattak Linzben is, köztük egy férfit, aki kapcsolatban állt az azonosított elkövetővel és aki szintén radikális iszlamistákhoz köthető. Beszámolók szerint a razzia során nem dördült el lövés, a gyanúsítottakat teljesen váratlanul érte a rendőrségi akció.

 

Továbbra is négy halálos áldozatról szólnak a hivatalosan is megerősített információk, további 17 ember válságos állapotban kórházban küzd az életéért.

 

Azonosították a bécsi terrortámadás egyik elkövetőjét – Tavaly került börtönbe az IÁ támogatásáért, de korábban szabadult

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!