Nyitókép forrás: euronews.copm

 

A túlságosan laza koronavírus-elleni intézkedései miatt bírált Svédországban keményebb szigorításokat helyezett kilátásba a kormányzat, miután meredek emelkedésbe kezdett a napi új fertőzöttek száma.

 

Stefan Lövfen kormányfő kedden bejelentette, hogy országa „nagyon súlyos helyzet” elé néz, amely szigorúbb lépéseket követel meg. Ezt is elmondta, hogy az egészségügy egyre keményebb nyomás alá kerül, és vészesen fogy az intenzív ellátásra alkalmas kórházi ágyak száma.

 

„Véget ért a fellélegzés rövid nyári időszaka (…) A karácsonyt az határozza majd meg, hogy most milyen döntéseket hozzunk”

 

fogalmazott a svéd miniszterelnök.

 hirdetes_810x300  

 

A svéd járványstatisztika napi 4000 új esetet mutat, a hétfői 4062 új fertőzött abszolút rekordnak számít a járvány tavaszi kirobbanása óta. Összesítve Svédországban 134 532-en kapták le tesztelt igazoltan a koronavírust. A halálos áldozatok száma 5969.

 

Persze az új svéd lépések is még messze elmaradnak az olyan fokú korlátozásoktól, mint amilyeneket más európai országok már foganatosítottak (pl. kijárási tilalom). A lakosságot a döntéshozók felszólították, hogy kerüljék a fizikai érintkezést mindenkivel (kivéve azokkal, akikkel egy háztartásban élnek), kerüljék az olyan beltéri tereket, ahol tömeg alakulhat ki, kerüljék a partikat, lagzikat, halotti torokat  és hasonló eseményeket, illetve a munkaadónak (ha ez kivitelezhető) biztosítania kell az otthoni munkavégzés lehetőségét.

 

Azt hitték, halhatatlanok – tévedtek. Elbukott a koronavírus elleni harc svéd modellje

 

Bloomberg.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!