Nyitókép: Petr David Josek/TASR

 

A járvány kirobbanása óta szerdán regisztrálták a legtöbb (15 729!) koronavírus-fertőzöttet Csehországban.

 

A koronavírus okozta szövődményekben eddig 4 133 páciens hunyt el. Szerdán 123 vírusfertőzött halt meg, kedden pedig 223, ami a járvány kezdete óta a legtöbb halálos áldozatnak számít.

 

 hirdetes_810x300  

A COVID-19 betegségből eddig 199 763 személyt gyógyult fel. Csehországban jelenleg 174 820 fertőzöttet tartanak számon, ebből 8 278-at ápolnak kórházban.

 

November 9-től új szabályok vonatkoznak az utazásra

 

Csehországban november 9-től, hétfőtől új szabályok vonatkoznak a külföldre utazó csehekre, és az országba utazó külföldiekre. A cseh külügyminiszter elmondása szerint a Vatikánon kívül a többi európai ország hétfőtől vagy narancssárga, vagy piros besorolásba fog tartozni.

 

A narancssárga, közepes fertőzöttségi veszélyű országoknál az utazás szabad lesz, viszont a szezonális munkásoknak (az ingázóknak nem!) teszttel kell rendelkezniük a Csehországba való visszatértükkor. A narancssárga besorolású országok közé tartozik Németország, Észtország, Lettország, Dánia, Finnország, Svédország, Norvégia, Izland, Ciprus és Görögország.

 

A piros besorolású országokból érkező utasoknak szintén koronavírus-teszttel kell rendelkezniük, ha több mint 12 órát töltöttek el az adott piros besorolású országban. Ezenkívül a Csehországba érkező külföldiek számára szintén kötelező a teszt, ami nem lehet régebbi 72 óránál.

 

 

Teraz.sk/Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!