Ábrahám
  • HUF: 399.23
  • USD: 1.02
  • 23 °C
  • 36 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Migrációkutató Intézet: A dzsihadista radikalizáció földrajzi kiterjedése nem áll le

A bécsi események megmutatták, hogy a terroristák gyorsan kiléptek a franciaellenesség kereteiből

Nyitókép forrása: dailymail.co.uk

 

Az, hogy a terrorizmus az eddig viszonylag biztonságosnak számító osztrák fővárost is elérte, jelzi, hogy a dzsihádista radikalizáció földrajzi kiterjedése nem állt meg – közölte a magyarországi Migrációkutató Intézet legújabb gyorselemzésében.

 

Annak ellenére, hogy a conflans-sainte-honorine-i, nizzai, avignoni és bécsi terrorakciók messze nem jártak akkora áldozatszámmal, mint a 2015-17-es évek nagy európai támadásai, azok időbeli egybeesése és rákapcsolódása a Samuel Paty középiskolai tanár meggyilkolását követő francia-ellenes megmozdulásokra komoly pszichológiai hatást váltott ki Európa-szerte.

 

Az elemzés szerint a bécsi támadás azt bizonyítja, hogy az események túlléptek a franciaellenes narratíván, és gyorsan általános Nyugat-ellenes fordulatot vettek.

 

Az intézet megjegyzi, hogy a támadássorozatok megmutatták, hogy a dzsihadistáknak nem feltétlenül kell nagy áldozatszámmal járó úgynevezett stratégiai terrortámadásokat elkövetniük a kívánt hatás és a médiafelhajtás elérése érdekében.

 

A merényletek ismét rávilágítottak arra is, hogy az ellenőrizetlen illegális bevándorlás komoly biztonsági kockázatokat hordoz magában, míg a bécsi események a probléma másik oldalára, a sikertelen integráció és az európai radikalizáció veszélyeire hívják fel a figyelmet, fogalmaz az elemzés, amely Európa külső határainak fokozottabb védelmében látja a megoldás egyik sarokkövét.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket