Nyitókép: cnn.com

 

Joe Biden, az USA frissen megválasztott elnöke hétfőn arra kérte az amerikaiakat, hogy saját maguk és mások védelme érdekében viseljenek maszkot függetlenül attól, hogy kire adták le voksukat múlt héten. Bidennek ez volt az első felszólalása a koronavírusról azután, hogy találkozott a világjárvánnyal foglalkozó tanácsadói csapatával.

 

„Hordjanak maszkot, ez a leghatásosabb fegyver a vírus ellen”

 

mondta Biden, aki megjegyezte, hogy bár csak január 20-án lép be hivatalosan hivatalába, már az eskütétel előtt átveszi a vezető feladatot a járvány elleni harcban.

 

A védőoltással kapcsolatban elmondta, hogy szerinte tudományosan megalapozottnak és átláthatónak kell lennie a vakcinafejlesztésnek, hogy az amerikaiak bizalommal legyenek az oltóanyaggal szemben. Emlékeztetett, hogy a vakcina jóváhagyása esetén is hónapok telnek el, míg a széles körben elérhető lesz.

 hirdetes_810x300  

 

„Irányításunk alá hajthatjuk a vírust, ígérem. Újra felépíthetjük a gazdaságunkat, hogy jobb legyen, mint előtte. Megoldhatjuk a faji különbségeket, amelyek ártanak országunknak. Meg van hozzá az erőnk.”

 

mondta Biden.

 

hnonline.sk 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!