Nyitókép: dailysabah.com

 

A nemzetközi közöség által nem elismert Hegyi-Karabah Köztársaság több tartományának lakói elmenekülnek otthonaikból és felgyújtják házaikat. A hírről az Interfax hírügynökség számolt be pénteken. Oroszország közvetítésével olyan háromoldalú megállapodás jön létre a szemben álló felek között, amely Azerbajdzsánnak engedi át a karabahi régió nagy részét.

 

A közösségi hálókon már megjelentek a szűk hegyi utakon hosszú sorokat képző, ingóságokkal és emberekkel teli járművek, valamint az általuk hátrahagyott égő házakat megörökítő fotók és videók. Az Interfax szerint főleg három járás lakói döntöttek úgy, hogy távozásuk előtt felgyújtják otthonaikat, az üzleteket és egyéb ingatlanokat.

 

 

 hirdetes_810x300  

A napokban elfogadott háromoldalú egyezmény szerint az Agdami járás visszakerül Azerbajdzsánhoz november 20-ig. November 15-ig Örményország visszaadja a Kalbajari járást, december 1-ig pedig Latsint.

 

 

Nikol Pashinyan örmény miniszterelnök Oroszország és Azerbajdzsán elnökeivel még november 10-én írt alá háromoldalú egyezményt az orosz egységek Hegyi-Karabahba történő áttelepítéséről. Az új egyezmény értelmében Azerbajdzsán gyakorolja majd az ellenőrzést a hat hét alatt elfoglalt területek felett, Örményország pedig további körzetekből is kivonja katonáit. A köztes zónákban orosz békefenntartók felügyelik majd a fegyvernyugvást.

 

 

Tüntetők hatoltak be a parlament és a kormány épületébe, megverték a házelnököt

 

teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!