Nyitókép: TASR/AP

 

A Világ Orvosai (MdM) elnevezésű nemzetközi nonprofit szervezet megkezdi azt az oltási kampányt Brüsszelben, melynek keretén belül a hajléktalanokat és a szociálisan rászoruló személyeket fogják beoltani influenza ellen.

 

A nonprofit szervezet orvosokból és egészségügyi nővérekből álló mobil csapatokkal fogja járni Brüsszel különböző, hajléktalanok által lakott részeit, és december végéig beoltják őket influenza ellen.

 

 hirdetes_300x300  

Az oltást az egészségügyi központokban és a hajléktalanszállókon fogják végezni. Az egészségügyiseknek egy mozgó autóbusz is a rendelkezésükre fog állni, hogy a metró- és vonatállomásokon, illetve további, a hajléktalanok által kedvelt „stratégiai“ helyeken is meg tudják őket szólítani.

 

A nemzetközi humanitárius segélyszervezet felhívta a figyelmet arra, hogy a hajléktalanoknak nincs rendszeres hozzáférésük a higiéniához, ezért rosszabb lehet az egészségügyi állapotuk, s könnyebben elkaphatják a COVID-19 megbetegedést. Mivel a hajléktalanok a városok utcáit járják, ezért nagyobb az esélye annak, hogy továbbterjesztik a vírust.

 

A Világ Orvosai nonprofit szervezet egészségügyi dolgozói az első fázisban 450 hajléktalan beoltását tervezik.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!