Nyitókép: AP/Matt Dunham

 

Karanténba vonult vasárnap este Boris Johnson brit miniszterelnök, miután a minap találkozott egy alsóházi képviselővel, aki nem sokkal később koronavírus-fertőzésre jellemző tüneteket észlelt magán és ezt a tesztje is igazolta.

 

Johnson szóvivőjének tájékoztatása szerint a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) kontaktkutató részlege vasárnap arról értesítette a miniszterelnököt, hogy karanténba kell vonulnia, mivel kapcsolatban volt valakivel, akinek koronavírustesztje pozitívnak bizonyult.

 

 hirdetes_300x300  

A londoni kormányfői hivatal szóvivője szerint Boris Johnson tartja magát a kormány előírásaihoz és karanténban tölti a következő időszakot. A tájékoztatás szerint Johnson a Downing Street-i rezidenciáján tartózkodik és onnan folytatja munkáját.

 

A szóvivő hangsúlyozta, hogy a miniszterelnök jól van, nem észleli magán a koronavírus okozta Covid-19 egyetlen tünetét sem.

 

Boris Johnson tavasszal már átesett a koronavírus-fertőzésen, kórházi kezelésre is szorult és három napot intenzív osztályon töltött, bár lélegeztetőgép alkalmazására végül nem volt szükség.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!