Nyitókép: teraz.sk/illusztrációs felvétel

 

Szerdán néhány ezer fős tömeg tüntetett Berlin központjában Angela Merkel német kancellár járványügyi megoldásjavaslata ellen. Várhatóan a német parlament mind két kamarája még a mai nap folyamán elfogadja a szükséges törvényeket, amelyek lehetővé tennék a kormánynak a társadalmi kapcsolattartás korlátozását, a maszkviselést érintő szabályozásokat, a nyilvános helyen történő alkoholfogyasztás tilalmát, valamint az üzletek bezárását és a sportrendezvények törlését.

 

Bár sajtóhírek szerint a németek többsége elfogadja a legújabb szigorításokat, a kritikusok szerint a kormány túl nagy hatalomhoz jutna, ráadásul veszélyeztetné a polgári jogokat is.

 

A szélsőjobbos AfD Merkel javaslatát hova tovább az 1933-as Felhatalmazási törvényhez hasonlította, mely felhatalmazta Hitlert és birodalmi kormányát arra, hogy törvényeket alkosson a parlament jóváhagyása nélkül.

 

 hirdetes_300x300  

A tüntetők többsége nem viselt maszkot, ahogy a kellő távolságot sem tartották be egymás között. Miután a tüntetők rendőri felszólításra sem vették vissza a szájmaszkokat, a rendfenntartók a tömeg feloszlatása mellett döntött, amihez vízágyúkat is bevetettek.

 

Németországban a legfrissebb adatok szerint 17.561-gyel nőtt a fertőzöttek száma, miközben eddig 13.119 beteg hunyt el a koronavírus-fertőzés következtében.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!