Nyitókép: TASR/AP

 

Az Európai Bizottság csütörtökön bejelentette, hogy humanitárius segítségként hárommillió eurót különített el azon civilek részére, akiket a leginkább sújtott a hegyi-karabahi háborús konfliktus.

 

Ez a pénzügyi segítség arra a 900 ezer eurós adományra kapcsolódik, amit az EU október elején küldött a háborús térségbe.

 

 hirdetes_300x300  

Janez Lenarčič válságkezelésért felelős uniós biztos elmondása szerint az EU továbbra is a „konfliktus sújtotta civil lakosság mellett áll”. Az uniós biztos üdvözölte a harcok befejezését, egyúttal kihangsúlyozta, hogy a békét mindkét félnek következetesen be kell tartania.

 

„Rendkívül nyugtalan vagyok azoknak a kiszolgáltatott embereknek a humanitárius helyzetével kapcsolatban, akik ki lettek lakoltatva, és nemcsak a zord téli időjárással, de a koronavírus-járvány okozta következményekkel is meg kell birkózniuk”

 

– jegyezte meg az uniós biztos.

 

Lenarčič szerint az EU által küldött humanitárius segítségből a harcok által sújtott térségékben biztosíthatnak alapvető segítséget, például az élelmiszer bebiztosítását télre, az alapvető egészségügyi szolgáltatásokat, illetve alapvető szükségleteket.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!