Nyitókép: Varga Judit Fb-oldala

 

A magyar kormány alaptörvény-módosításra vonatkozó javaslata Varga Judit elmondása szerint a haza, a családok és a gyermeke biztonságát hivatott szolgálni.

 

Az alaptörvény védendő értékként határozza meg a családot, mint az együttélés legfontosabb keretét.

 

„Magyarország kormánya egyetlen csoportot sem kíván megtámadni vagy meglévő jogait csorbítani. Magyarország számára minden társadalmi csoport fontos, hiszen minden magyar ember érték, értékes része az egésznek, amit magyar nemzetnek hívunk! Alaptörvényünk szerint az emberi méltóság sérthetetlen, ezt mindenkinek tiszteletben kell tartania. Ugyanakkor szeretném, ha mindenki megértené, hogy gyermekeink jogai nem csorbulhatnak egyes érdekcsoportok vagy ideológiai trendek nyomására sem.“

 

 hirdetes_300x300  

– fogalmazott a javaslat beterjesztése kapcsán az igazságügyi miniszter.

 

Az ellenzék szerint az előző, 2010-ben elfogadott alkotmánynak változatlan formában kellene maradnia.

 

A javaslatról a szlovák közmédia számára ismét részrehajlóan tudósító Gregor Martin Papucsek igyekezett nevetség tárgyává tenni az egész kormányjavaslatot. Szabó Tímeával, a Párbeszéd politikusával érvelve az ellenzéki politikus szavait idézte, aki azt javasolta, hogy nem szabad itt megállni, hanem tovább kell menni. Ki kell mondani szerinte azt is, hogy a kutya állat, a tulipán pedig növény.

 

Majd Papucsek az alig két perces tudósításban Szabó épp azon gondolatát vágta be, miszerint ki kell egészíteni a magyar alkotmányt azzal is, hogy Orbán Viktor férfi.

 

Hogy kicsoda Papucsek, arról itt írtunk korábban:

 

Gregor Martin Papucsek, alias Papucsek Gergely, magyarságunk „jótevője”

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.