Fábián, Sebestyén
  • HUF: 357.94
  • USD: 1.21
  • 3 °C
  • 11 °C
Külügyek

Brexit – Új bevándorlás-rendszert vezetnek be a britek, mely a szlovák állampolgárokat is érinti

Ha dolgozni vagy tanulni mennénk az Egyesült Királyságba, akkor bizony vízumra lesz szükségünk

Nyitókép: illusztrációs felvétel

 

Az EU-tagállamok állampolgárainak idén december 31-től nem lesz automatikusan joguk arra, hogy az Egyesült Királyságban éljenek. A brit kormány 2021. január 1-től új bevándorlás-rendszert vezet be, mely a szlovák állampolgárokra is érvényes lesz.

 

Azon szlovák állampolgárok, akik jelenleg nem élnek ott az Egyesült Királyságban, de a jövőben ott szándékoznak tanulni, vagy dolgozni, speciális feltételeknek kell majd megfelelniük, valamint vízumot kell majd kérvényezniük az új bevándorlási rendszeren keresztül. Ez az új rendszer egyformán pontozza a világ bármely pontján élőket, miközben a kérvényező tehetségét/adottságát részesíti előnyben a származási országa helyett.

 

Nigel Baker szlovákiai brit nagykövet szerint az új rendszerük “azt az üzenetet közvetíti a világnak, hogy Britannia nyitott marad”.

 

“Továbbra is támogatni akarjuk a top tehetségeket a világ minden részéről, ahogy képességeiket az Egyesült Királyságba hozzák”

 

emelte ki Baker.

 

A betelepüléssel kapcsolatos részletekről azt javasolják, hogy a brit kormány weboldalán informálódjanak.

 

A nagykövet hangsúlyozta, hogy az EU-s látogatóknak továbbra sem lesz szükségük vízumra az Egyesült Királyságba való belépéshez.

 

teraz.sk 

Megosztás:
Címkék: brexit

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket