Orbán Viktor: A világpolitika legkorruptabb embere Soros György - Körkép.sk
Külügyek

Orbán Viktor: A világpolitika legkorruptabb embere Soros György

Akik támadják Magyarországot, azok Soros György által korrumpált politikusok – mondta Orbán Viktor pénteki interjújában.

Nyitókép: Illyés Tibor/MTI/MTVA

 

Egyszerre akartunk válságot kezelni, amit összekötöttünk a költségvetéssel, de voltak országok, amelyek össze akarták kötni a jogállamisági kérdésekkel. Nem volt egy jó ötlet.

 

Soros fenyegeti Magyarországot és Lengyelországot

 

Akik támadják Magyarországot, azok Soros György által korrumpált politikusok – mondta Orbán Viktor péntek reggeli interjújában.

 

A miniszterelnök a beszélgetés elején arról beszélt, hogy Soros György fenyegeti Magyarországot és Lengyelországot. Az EU-ban a viták rendezésének a módja, hogy tárgyalunk, miközben Soros György egy nagy cikkben utasításokat adott a brüsszeli elitnek. A miniszterelnökök dolga, hogy egy vitát, hogyan kell elrendezni – tette hozzá. A viták az unió természetéből fakadnak. „Ma a világpolitika legkorruptabb embere Soros György”– jelentette ki Orbán Viktor.

 

Egyszerre akartunk válságot kezelni, amit összekötöttünk a költségvetéssel, de voltak országok, amelyek össze akarták kötni a jogállamisági kérdésekkel. Nem volt egy jó ötlet, ez egy göröngyős út. A tárgyalásokat folytatni fogjuk és meg fogunk egyezni – mondta.

 

Magyarország számára olyan megoldások fogadhatók el, ahol a jog szempontjai döntenek és nem a politikai többség.

 

Brüsszelben a többség egy olyan eszközt akar létrehozni, hogy ránk lehessen kényszeríteni a migrációt. Olyan dolgokat amelyeknek ellenálltunk. Ez látszólag összefügg a válságkezelő programmal, de ez nem így van –  monda a kormányfő.

 

Ha bajban van Magyarország, hősökben nincs hiány

 

mondta a kormányfő, megköszönve az orvosok, ápolók és az egyetemisták munkáját. Egyetemisták dolgoznak a mintavételeknél, a kórházakban és a oktatási és szociális feladatokat látnak el: “Le a kalappal a fiatalok előtt”.
A gyorstesztekről elmondta, hogy bár kevésbé megbízhatóak, de mégis szükség volt rá a növekvő esetszám miatt. Mint ismert pénteken kezdődik a szociális dolgozók tesztelése amely jövő héten folytatódik az iskolákban és egészségügyi intézményekben. Mintegy kétezer ember vesz majd részt ebben, kisebb csoportokban.

Mire volt elég az első tíz nap szigor?

 

A kormányfő, az országos tiszti főorvost idézve elmondta, hogy tíz nappal a kijárási tilalom bevezetése óta semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy megkezdődött volna a fertőzés lassulása és hogy túl lennénk a nehezén. Mindenkit arra kért, hogy legyünk fegyelmezettek és tartsuk be a szabályokat.

 

A javuló járványügyi számok még nem bizonyítják, hogy a helyzet könnyebb lenne. A szabályok betartása miatt kényelmetlenségek még mindig kisebb árat jelentenek, mint szüleink, nagyszüleink elvesztése.

 

A magyarok szabadon eldönthetik hogy melyik vakcinát szeretnék

 

Orbán Viktor értetlenségének adott hangot, amiért Soros György cikkében vizsgálatot követelt, mert Magyarország az unión kívüli országból, Oroszországból szerez be vakcinát. Elmondta, hogy Magyarország 12,5 millió vakcinát kötött le amerikai és brit gyártóktól. Várhatóan ezek tömegesen tavasz végén állnak majd rendelkezésre. De eközben máshol is folynak tesztelések, Kínában, Izraelben és Oroszországban.

 

Magyarország fenntartja a jogot, hogy ezekből az országokból is vásároljon. A magyarok önkéntesen, szabadon eldönthetik, hogy melyik vakcinát szeretnék – mondta, hozzátéve, hogy egy felmérés szerint a lakosság 30 százaléka, ha lehetne, magyar vakcinát választana és nem külföldit.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket