Nyitókép: mti/archív

 

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő arra szólította fel honfitársait, hogy a karácsonyt legközelebbi hozzátartozóikkal töltsék, ne járjanak városról városra az ünnepek alatt.

 

Lengyelországban a tervek szerint több, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozó intézkedést meghosszabbítanak majd. Ezek a korlátozások nem érintik a bevásárlóközpontokat és üzleteket, melyek jövő hét szombaton nyithatnak ki újra.

 

Morawiecki elmondása szerint a lengyel kormány keresi annak módját, hogy miként vezessék be az emberek mozgásának korlátozását. Épp ezért kéri arra lengyeleket, hogy az ünnepeken maradjanak lehetőség szerint otthon.

 

 hirdetes_400x285  

A lengyelországi vendéglők, bárok, konditermek, mozik és színházak minimálisan december 27-ig zárva maradnak. Ugyanígy nem nyithatnak ki az iskolák, ahol távoktatás folyik.

 

A lengyel kormányfő szerint a „helyzet még mindig nagyon súlyos”, hisz magas a halálozási arány, még ha az új fertőzöttek száma stabilizálódni látszik is.

 

A lengyel egészségügyi minisztérium közlése szerint péntektől 574-en haltak meg koronavírusban, ezzel 13.288-ra nőtt a koronavírus-fertőzés áldozatainak száma az országban. Az elmúlt 24 órában 24.213 új fertőzött esetet regisztráltak, amivel a világjárvány kitörése óta fertőzöttek száma 843.475-re nőtt.

 

Lengyelországban november 7-től van érvényben szigorított karanténkötelezettség.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!