Nyitókép: AP

 

Legkésőbb 2021 elején, de talán már idén decemberben elkezdődhet Németországban a lakosság oltása az új típusú koronavírus ellen – mondta a szövetségi kormány egészségügyi minisztere hétfőn az IDT Biologika oltóanyag-fejlesztő és -gyártó társaság dessaui központjában tett látogatásán.

 

Jens Spahn kiemelte: büszkeséggel tölti el, hogy hazája a BionTech, a CureVac és az IDT Biologika révén az élen jár a koronavírus-világjárvány megállításához szükséges oltások fejlesztésében.

 

 hirdetes_400x285  

A kormány valamennyi fejlesztést támogatja, így az IDT Biologika 30 millió eurót kapott előre a német lakosságnak lekötött ötmillió adag oltóanyag vételárából, hogy meglegyen a kellő forrás a kutatómunka és a gyártás finanszírozásához.

 

Ez a 30 millió euró „jól befektetett pénz, beruházás a jövőnkbe”, amely a vakcinafejlesztések sikeréhez fűződő megalapozott remények hatására egyre kevésbé tűnik riasztónak.

 

Az IDT Biologika vakcinájának klinikai tesztelése és engedélyeztetése várhatóan 2021-ben fejeződik be – mondta a miniszter, hozzátéve, hogy komoly nemzetközi érdeklődés övezi a társaság fejlesztés programját.

 

Elmondta, hogy a már a célegyenesben tartó vakcinák révén legkésőbb 2021 elején vagy akár még decemberben elkezdődhet a lakosság oltása.

 

A tartományi kormányok és a helyi önkormányzatok már dolgoznak az úgynevezett oltási centrumok kialakításán. A központok hálózata december közepére jöhet létre. Az átoltottsági arány alakulását egy online platformon lehet majd követni, méghozzá korcsoportok szerinti és regionális bontásban is.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!