Nyitókép: ncoa.org

 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) bejelentette, hogy karácsonykor a családi találkozások elkerülése lesz a „legbiztonságosabb taktika”. A WHO egyúttal azt is megjegyezte, nem létezik nulla rizikófaktoros módszer a karácsony hagyományos megünnepléséhez. 

 

A WHO vezetői szerint az egyes kormányoknak alaposan át kell gondolniuk, hogy milyen gazdasági és szociális következményei lesznek a járványügyi óvintézkedések feloldásának az ünnepek alatt, a lakosoknak pedig azt fog kelleniük mérlegelni, hogy a sebezhető rokonaikat még inkább veszélybe sodorják-e.

 

 hirdetes_300x300  

Maria Van Kerkhove, a WHO Covid-19-járvánnyal foglalkozó epidemológusa szerint „nulla rizikófaktoros” megoldás nem létezik.

 

„Vagy kisebb rizikó van vagy nagyobb, de rizikó mindig van”

 

– jelentette ki Van Kerkhove, aki hozzátette:

 

„Hihetetlenül nehéz, hiszen az ünnepek idején a családunkkal szeretnénk lenni. De vannak olyan helyzetek, amikor a legbiztonságosabb taktika az, hogy nem találkozunk a családunkkal”.

 

Az epidemiológus azt javasolta, hogy idén karácsonykor virtuálisan lépjünk kapcsolatba a családunkkal, mert ez lehet az egyetlen módja az ünneplésnek.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!