Nyitókép: AP

 

A koronavírus-járvány kirobbanása óta Kim Dzsong Un észak-koreai vezető legalább két személy kivégzését és a tengeri halászat betiltását rendelte el. Emellett a fővárost, Phenjant is lezáratta, hogy megvédje az országot a járvány terjedésétől. Észak-Korea hivatalosan eddig egyetlen koronavírusos esetet sem ismert el.

 

Az egyik kivégzett személy egy phenjani pénzügyi szakember volt, akit azzal vádoltak meg, hogy a járvány alatt felelős volt az észak-koreai von árfolyamának csökkenéséért. A másik személyt még augusztusban végezték ki azért, mert megszegte a külföldről importált árukra vonatkozó, a kormány által bevezetett szigorításokat.

 

 hirdetes_300x300  

A járványellenes óvintézkedések keretén belül az észak-koreai hivatalok betiltották a tengeri halászatot is, illetve a tengeri só előállítását. Ezzel a lépéssel azt szeretnék elkerülni, hogy a fertőzés bekerüljön a tengervízbe.

 

A dél-koreai titkosszolgálat megfigyelése szerint az észak-koreaiak megpróbáltak bejutni annak a dél-koreai gyógyszerészeti társaságnak az adatbázisába, amelyik a koronavírus elleni vakcina fejlesztésén dolgozik.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!