Nyitókép: tellerreport.com

 

Újabb támadás érte a zsidó közösséget Bécsben, amikor egy ismeretlen nő csütörtökön délután az egyik villamosmegállóban letépte egy rabbi fejéről a kipát, késsel fenyegette, közben pedig zsidóellenes jeligéket kiabált.

 

Az elkövető elmenekült a helyszínről, a rendőrség szerint senki sem sérült meg a támadás során.

 

 hirdetes_400x285  

Az osztrák média tájékoztatása szerint a megtámadott rabbi azt mondta, látta, hogy a támadás idején a járókelők ahelyett, hogy segítettek volna neki, inkább elfordították a tekintetüket.

 

Az antiszemitizmus nem lehet tolerálni

 

Karl Nehammer osztrák belügyminiszter a Twitteren azt írta, „ez egy támadás volt a bécsi zsidó élet ellen“. A miniszter azt is hozzátette: a zsinagógák fokozott védelme mellett minden óvintézkedést elfogadnak annak érdekében, hogy fényt derítsenek erre az antiszemita támadásra.

 

 „Az antiszemitizmus ellen nem létezik tolerancia, tekintet nélkül arra, hogy politikailag vagy vallásilag motivált-e“

 

– hangsúlyozta a belügyminiszter.

 

Sebastian Kurz osztrák kancellár Twitter-bejegyzésében azt írta, teljes mértékben elutasítja a rabbi antiszemita indíttatású megtámadását.

 

Hangsúlyozta: „harcolnunk kell az antiszemitizmus ellen, és mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy biztosítsuk a zsidók biztonságát Bécsben, hiszen Európa a zsidó nemzet nélkül már nem lenne Európa“.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!