Nyitókép: novinky.cz

 

A Cseh Járványellenes Rendszer (PES) pontjai csütörtöktől a negyedik fokozatról a hármasra csökkennek – döntött a cseh kormány a vasárnapi ülésén.

 

„A rendelkezésünkre álló modellek alapján úgy gondoljuk, hogy jövő héten ismét jelentős mértékben fog javulni a helyzet, ez pedig feljogosít minket ennek a döntésnek a meghozatalára“

 

– magyarázta Jan Blatný egészségügyi miniszter, aki hozzátette: a kormány ismételten kérte a december 12-ig van érvényben lévő veszélyhelyzet meghosszabbítását.

 hirdetes_300x300  

 

Megnyithatnak az üzletek, a szolgáltatások és az éttermek

 

Az óvintézkedések enyhítésének keretén belül december 3-tól korlátozott módban megnyithatnak az üzletek, a szolgáltatások és az éttermek. A személyzetnek kötelező lesz a maszkviselés, 15 négyzetméterre csak egy vásárló juthat, a felpróbált ruhákat és cipőket azonban nem kell 24 óráig izolálni.

 

Ezenkívül véget ér az éjszakai kijárási tilalom és a vasárnapi boltzár is. Az vendéglátó-ipari egységek reggel 06.00 órától este 22.00 óráig tarthatnak nyitva, a befogadóképességüknek pedig az 50%-át tölthetik fel.

 

A befogadóképességük negyedét használhatják a múzeumok, az emlékműveket pedig maximum tízfős csoportok látogathatják meg.

 

A mozik és a színházak zárva maradnak

 

A mozik és a színházak továbbra is zárva maradnak, a nézők csak akkor térhetnek vissza, ha a Cseh Járványellenes Rendszer kettes fokozatra vált.

 

A fitnesztermekben kilenc vendég és az instruktor jelenlétében folyhatnak edzések. A belső helyiségekben az edzések és a mérkőzések során mindenkinek szájmaszkot kell viselnie. Kivétel képeznek a professzionális sportolók, akiket rendszeresen tesztelnek.

 

A szentmiséken való részvételt nem a hívők abszolút létszámával fogják korlátozni, hanem a konkrét templomok kapacitása alapján.

 

A beltéri tömegrendezvényeken maximum tíz ember vehet részt, míg a kültéri rendezvényeken maximum ötven (az eddigi hat helyett).

 

Blatný szerint valószínűtlen, hogy Csehország az év végéig a hármasnál alacsonyabb fokozatba kerüljön.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!