Nyitókép: Redattore 

 

Milánó és Torinó belvárosát vásárlók tömege lepte el, miután Lombardia és Piemont tartományban enyhítették a korlátozásokat.

 

Szájmaszkos vásárlók töltötték meg a vásárlóutcákat, a milánói dóm előtti téren sokan sétáltak, az üzletek előtt távolságtartással sorban állva várakoztak a boltokba való egyenkénti belépésre.

Lombardia, Piemont és Calabria tartományban enyhítettek a november elején bevezetett szigorú korlátozásokon: kiemelten veszélyes, vörös zónából közepesen veszélyes, narancssárga színű besorolásba léptek át.

 hirdetes_810x300  

 

Az eddig bezárt üzletek megnyitottak, a vendéglátást továbbra is zárva tartják. Milánó városában 12 ezer üzlet nyitott újra. A dóm téren megkezdődött a fenyőfa felállítása.

 

A gócpontként ismert tízmillió lakosú Lombardiában vasárnap valamivel több mint háromezer új fertőzöttet szűrtek ki a november eleji majdnem tízezer után.

 

A kormány a következő napokban jelenti be a december 4-től érvényes új járványintézkedéseket. Előzetes információk szerint a területi korlátozások enyhítése várható egészen karácsonyig, az ünnepek alatt azonban nem kizárt az újabb szigorítás a tartományok közötti intenzív mozgás, valamint a nagy családi összejövetelek megakadályozására.

 

A jelenleg még vörös zónának számító, Alto Adige (Dél-Tirol) autonóm régió bejelentette, hogy december közepétől megnyitja a sípályákat: a máshonnan érkező látogatók csak vírusteszttel léphetnek be.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!