Nyitókép forrása: cnbc.com

 

Bár Németország irigylésre méltóan szerencsés volt a koronavírus-járvány első hulláma idején az elhalálozások számát illetően, a második hullám csúcsa felé haladva már közel sem ad okot az optimizmusra.

 

A csendes nyári hónapokat követően a második hullám október eleji startjától kezdődően fokozatosan emelkedni kezdett Németországban a halálos áldozatok száma. A hétnapos mozgóátlag már túl is szárnyalta az áprilisi rekordot.

 

A halálozások átlaga november 29-én 3065,71 volt.

 hirdetes_810x300  

 

Németországban január 27-én, 307 nappal ezelőtt jelentették hivatalosan az első, igazoltan koronavírusos esetet. Az azóta eltelt időben a németeket a viszonylag jó állapotban lévő egészségügyi hálózatuk óvta meg az olyan problémáktól, mint amilyenekkel az olaszoknak, a franciáknak vagy a spanyoloknak kellett megküzdeniük. Nem mellesleg, kapóra jött az több száz központból álló kórházi infrastruktúra, amelynek leépítését a baloldaliak évek óta szorgalmazzák, mert túl drágának tartották.

 

Jelenleg az üzletek és iskolák működhetnek, de szigorúan korlátozzák a gyülekezést és az összejöveteleket, a sporttevékenységet, a színházakat, szórakozóhelyeket, bárokat, éttermeket. Ezek nagy részét azonban december 23. és január 1. között fel fogják oldani, hogy a karácsonyt és a szilvesztert mindenki a családjával és a baráti társaságával tölthesse.

 

Németország a mai napig 1,07 millió koronavírus-fertőzést regisztrált, és összesen 16 694 halálos áldozatot tartanak számon. Ezek az adatok ugyan nagyságrendekkel jobbak a többi nyugat-európai nagy országhoz képest (pl. Franciaországban 2,25 millió fertőzött mellett több mint ötvenezer halálos áldozatok számlálnak), de a berlini döntéshozók sem dőlhetnek hátra. Főleg, hogy egyre több szó esik a harmadik hullámról…

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!