Nyitókép: TASR/AP

 

A 90 éves brit Margaret Keenan lett a világ első embere, akit kedden beoltottak a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinájával – tájékoztatott a Reuters hírügynökség.

 

Keenant a Coventryben található helyi kórházban oltották be kedd reggel, egy héttel a 91. születésnapja előtt.

 

  hirdetes_300x300   

 „Nagyon kiváltságosnak érzem magam, hogy én lettem az első személy, akit beoltottak a koronavírus elleni vakcinával”

 

– mondta a nyugdíjas asszony, majd hozzátette:

 

„Ez a legjobb ajándék, amit csak kívánhattam volna. Az oltás beadása ugyanis azt jelenti, hogy az új évet a családommal és a barátaimmal tölthetem, mivel az év nagy részében egyedül voltam”.

 

A brit Gyógyszerszabályozási Hivatal december 2-án jelentette be, hogy a Pfizer/BiNTech társaság által kifejlesztett vakcina biztonságos az általános használatra.

 

Az Egyesült Királyság 40 millió vakcinát rendelt, amelyből az első 800 ezer darab az oltás első fázisában áll rendelkezésükre. Az igényes logisztika ellenére a vakcinákat 50 kórházba juttatták el, ahol -70 Celsius-fokon kell tárolni őket.

 

Nagy-Britannia az első olyan nyugati ország, amelyik a koronavírus-járvány ellni harc keretén belül megkezdte a népesség beoltását.

 

Ezzel a vakcinával fogják beoltani II. Erzsébet királynőt és a férjét Fülöp herceget, akik a koruk miatt az első fázisban fogják megkapni a védőoltást.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!