Kim Dzsongun húga megfenyegette Dél-Koreát, mert az kétségbe vonta, hogy északon nincs koronavírus-fertőzött - Körkép.sk
Zalán
  • HUF: 380.38
  • USD: 1.08
  • 9 °C
  • 19 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Kim Dzsongun húga megfenyegette Dél-Koreát, mert az kétségbe vonta, hogy északon nincs koronavírus-fertőzött

Észak-Korea mindezidáig hivatalosan nem ismert el egyetlen fertőzést sem, csak annyit, hogy van több ezer „gyanús eset".

Nyitókép: Twitter

 

Észak-Korea megdühödött Dél-Koreára, mert az kétségbe vonta, hogy északon egyáltalán nincs koronavírus-fertőzött, és az „arcátlan” kijelentés következményeire figyelmeztetett – adta hírül szerdán a dél-koreai sajtó.

 

Dél-Korea külügyminisztere még szombaton nyilatkozott úgy, hogy „nehéz elhinni” Észak-Korea vírusmentességét, már csak azért is, mert a kommunista ország minden erőfeszítést megtesz a járvány megakadályozására.

 

SJE Nyílt nap

„Sohasem fogjuk elfelejteni szavait, és drágán megfizethet értük!”

 

– áll abban a nyilatkozatban, amelyet az észak-koreai hírügynökségen keresztül jelentetett meg Kim Dzsong Un húga, Kim Jo Dzsong azzal vádolva a dél-koreai külügyminisztert, hogy kijelentései a két Korea közti feszültség élezését célozzák.

 

Észak-Korea mindezidáig hivatalosan nem ismert el egyetlen fertőzést sem, csak annyit közölt, hogy van több ezer „gyanús eset”.

 

Ami Dél-Koreát illeti, szerdára 686-cal emelkedett a fertőzöttek száma, ami a második legnagyobb napi növekedés január, a ragály megjelenése óta. A járvány miatt ugyanakkor mindössze négyen haltak meg 24 óra alatt, eddig összesen 556-an az 51 millió lakosú országban.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket