Nyitókép: Reuters

 

A kínai új évvel kapcsolatos csúcsforgalom előtt Kína 50 millió elsőbbségi csoportba tartozó lakost szeretne beoltani a koronavírus elleni vakcinával – tájékoztatott a Reuters hírügynökség a South China Morning Post napilap pénteki számára hivatkozva.

 

Peking a Sinopharm és a Sinovac Biotech Ltd. gyógyszerészeti társaságoktól vásárolt 100 millió adag koronavírus elleni vakcina szétosztására készül.

 

 hirdetes_400x285  

Kína a Sinopharm két, míg a Sinovac Biotech egy vakcináját hagyta jóvá vészhelyzeti felhasználásra. Katonai célú használatra egy negyedik, a CanSino Biologics Inc. társaság vakcináját hagyták jóvá.

 

A kínai hivatalok január 15-ig 50 millió személy beoltását tervezik, a további 50 milliót pedig február 5-ig szeretnék beoltani.

 

Az elsőbbségi csoportba tartozó polgárok tömeges oltásának az a célja, hogy csökkentsék a koronavírus-fertőzés terjedését a kínai holdújévvel kapcsolatos egyhetes szünidő alatt. Az elsőbbségi csoportba tartoznak az egészségügyi dolgozók, a rendőrök, tűzoltók, vámosok a közlekedésben és a logisztikában dolgozók.

 

Az elsőbbségi csoportba tartozók beoltása után január elején az idősek, illetve a más megbetegedésben szenvedők oltását is szeretnék elindítani.

 

Kínában a járvány kirobbanása óta 86 789 koronavírusos esetet regisztráltak. A vírus okozta szövődményekbe 4 634 személy hunyt el, 81 851-en pedig kigyógyultak belőle.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!