Nyitókép forrása: kctv

 

Rakéták csapódtak be Bagdad belvárosába, a célpont egyértelműen az amerikai nagykövetség volt, amely több más ország nagykövetségeivel együtt az iraki főváros úgynevezett Zöld zónájában található.

 

Halálos áldozatokról egyelőre nem érkeztek információk, de károk keletkeztek az épületekben és több személykocsiban. Az amerikai nagykövetségen beindultak a szirénák, és aktiválták a rakétavédelmi rendszert.

 

Elég gyakoriak az utóbbi időben az iraki területen mért támadások amerikai célpontok ellen. A háttérben ezúttal is Iránt kell sejteni, amely már többször felszólította az amerikaiakat, hogy hagyják el Irakot.

 

  hirdetes_300x300   

Az amerikai nagykövetséget ért csapások miatt az ottani személyzet létszámát már lecsökkentették. Sokan attól tartanak, hogy újabb rakétatámadásokra kell számítani Kasszim Szulejmáni halálának első évfordulója közeledtével. Szulejmáni Irán harmadik leghatalmasabb vezetője volt, akivel amerikai drónok végeztek januárban – a hivatalos álláspont szerint amerikai célpontok tervezett összehangolt támadást.

 

 

CTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!