Nyitókép: bgr.com

 

A Nagy-Britanniában azonosított új, mutálódott koronavírus-törzs ugyan gyorsabban terjed, de a többi mutációhoz hasonlóan ezt is meg lehet állítani – hangsúlyozták az Egészségügyi Világszervezet (WHO) képviselői.

 

„A helyzet nem csúszott ki az irányítás alól, de nem lehet beavatkozás nélkül hagyni”

 

– mondta sajtótájékoztatóján Mike Ryan, a WHO vészhelyzeti igazgatója, aki felszólította az országokat, hogy vezessenek be olyan egészségügyi óvintézkedéseket, amelyek a gyakorlatban már beváltak.

 hirdetes_810x300  

 

A WHO szerint azok az emberek, akik a koronavírus új mutációjával fertőződnek meg, átlagosan további 1,5 embert fertőznek meg, míg a Nagy-Britanniában eddig ismert koronavírus-variánsok reprodukciós száma 1,1 volt.

 

A brit tudósok továbbra is azt vizsgálják, hogy milyen mértékben növekedett meg a fertőzöttek száma az új koronavírus-törzs miatt, és mennyire függ az új mutáció kialakulása a lakosság viselkedésétől.

 

Maria Van Kerkhove epidemiológus szerint egyelőre nincs semmilyen bizonyíték arra, hogy az új mutáció a betegség súlyosabb lefolyását okozná vagy halálos kimenetelű következményei lennének.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!