Nyitókép: VILTVART / Shutterstock.com

 

Olaszországban leállították a tartományok közötti közlekedést a koronavírus terjedésének lassítása érdekében hétfőn nulla órakor. A karácsonyi ünnepre és az újévre bevezetett korlátozások január 6-áig maradnak érvényben.

 

A tartományi zárlat előtti utolsó vonat a több régión áthaladó Milánó és Nápoly közötti járat volt, amely vasárnap késő éjszaka indult el. A vonatot a dél-olasz térségbe karácsonyra hazatérni akaró utasok szabályosan megrohamozták.

 

 hirdetes_810x300  

Hétfő nulla órától már csak munkavégzés miatt, valamint egészségi vagy más súlyos indokkal lehet egyik tartományból a másikba átlépni. Ugyanez vonatkozik a légiforgalomra és a közúti közlekedésre is, amely esetében többek között a sztrádakapuknál ellenőrzik az áthaladókat.

 

A tartományok határainak lezárása az első szigorításnak számít az ünnepi időszak korlátozásai közül. December 24-étől további szigorítás lép életbe, amely szintén január 6-áig tart, egész napos kijárási tilalommal, a kereskedelem és vendéglátás leállításával.

 

A koronavírus-járvány terjedése február 20-án kezdődött az északi Lombardia tartományban, Codogno város térségében. Attilio Fontana kormányzó hétfői sajtótájékoztatóján a tartomány története legnehezebb évének nevezte 2020-at.

 

Az egészségügyi tárca vasárnaptól lezárta az Olaszország és az Egyesült Királyság közötti légiközlekedést. A minisztérium közlése szerint az utóbbi napokban a London-Róma járat utasai között azonosították az első beteget az új típusú koronavírus fertőzőbb variánsával. A férfit a római katonai kórházban tartják ellenőrzés alatt. További három olasz bizonyult fertőzöttnek, aki a London-Palermo repülőjárattal érkezett Szicíliába.

 

Az Egyesült Királyságban élő és dolgozó mintegy 600 ezer olasz jelentős része hazatért az ünnepekre. Az utóbbi két hétben érkezőket arra kérték, azonnal jelentkezzenek a helyi egészségügyi központokban.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!