Nyitókép: Leah Millis/Reuters

 

Joe Biden újonnan megválasztott amerikai elnököt hétfőn élő televíziós adásban oltották be a Pfizer/BioNTech gyógyszerészeti vállalat koronavírus elleni vakcinájával. Az élő adásban történő oltás célja az volt, hogy növeljék az amerikaiak új vakcinába vetett bizalmát. 

 

A 78 éves Biden az amerikai Delaware állam Newark városában oltatta be magát. A feleségének, Jillnek már korábban beadták a vakcinát.

 

 hirdetes_300x300  

Biden azzal szólította meg az amerikaiakat, hogy az oltás után „nincs mitől félniük”, addig is viseljenek szájmaszkot és „hallgassanak a szakemberekre”.

 

 

Bidennek ez volt az első adag vakcinája, de elmondása szerint már „örül a következőnek”. A szakemberek szerint az optimális védelem kialakításához egy személynek két adag vakcinára van szüksége.

 

Az új elnök egyúttal értékelte a tudósok és azon emberek munkáját, akik hozzájárultak a tömeges oltási program elindításához az országban. Az egészségügyi dolgozókat „elképesztőeknek és hihetetleneknek” nevezte.

 

Biden Trump hivatalát is dicsérettel illette, ugyanis véleménye szerint „bizonyos elismerést érdemel” a rekordgyorsasággal kifejlesztett vakcina felügyeletéért. Egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy sokáig fog tartani, amíg az oltás megállítja a vírus terjedését.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!