Nyitókép forrása: apnews.com

 

Hatalmas tűz ütött ki szerdán egy Bosznia északnyugati részén lévő ideiglenes migránstáborban, amelyet jogvédő szervezetek számoltattak fel „erőforráshiány miatti alkalmatlanság” okán. A hatóságok szerint a tábor korábbi lakói okozták a tüzet – írja az AP hírügynökség.

 

A lipai migránstábor egykor 1200 illegális bevándorlónak adott ideiglenes otthont. A még ott tartózkodók pánikszerűen menekültek a lángok és a vastag, fekete füstoszlop elől. A hatóságok szerint a lipai tábort végleg be kell zárni, és másik helyre költöztetni az illegális bevándorlókat.

 

Bosznia-Hercegovina a migránsok kedvelt tranzitországa, mert ha sikerül átjutniuk a határon, akkor Hrvátország felé bejuthatnak az EU-ba, onnan pedig a gazdag nyugat-európai országokba. A lipai tábort még a nyáron hozták létre a boszniai hatóságok, hogy kezelni tudják a koroanvírus-járványt a migránsok körében. Egyébként azért került annyira közel a horvát határhoz, mert az ország más területein állítólag hallani sem akartak a migránsokról.

 

 hirdetes_300x300  

APnews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!