Nyitókép forrása: bbc.com

 

Valószínűleg öngyilkos merénylet lehetett az amerikai Nashvilleben, december 25-én, hajnalban bekövetkező robbantás. A nyomozók DNS-teszteket végeznek a helyszínen talált emberi maradványokon, és a feltételezett elkövető anyjától is mintát akarnak venni, hogy teljes bizonyossággal megállapítsák annak kilétét.

 

A robbanás a nemzetközileg ismert AT&T vállalat egyik hálózati és adminisztrációs központjaként szolgáló épülete előtt robbant fel. A környéken az ablakok kitörtek, a fák kidőltek, az AT&T épülete pedig súlyos szerkezeti károsodást szenvedett.

 

A jelek szerint a merénylő tudta, hogy mit csinál, jelentések szerint Tennessee, Mississippi, Kentucky, Alabama és Georgia államok több részében megszakadt a telefon-, internet- és optikai televízió szolgáltatás. Tennessee államban összeomlott a rendőrség vészhelyzeti IT-rendszere.

 

 hirdetes_810x300  

Az eddigi információk szerint a robbanás három embert megsebesített, egy halott van, aki valószínűleg az elkövető. A hatóságok szerint csoda, hogy több haláleset nem történt.

 

Az FBI vezető ügynöke szerint eddig legalább 500 tippet kaptak az interneten keresztül arra vonatkozóan, hogy ki és milyen indítékból követte el a merényletet. Közben közszereplők és vállalkozók több mint 300 ezer dolláros nyomravezetői díjat ajánlottak fel a felelősök kézrekerítése céljából.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!