Nyitókép: AP/Alexander Zemlianichenko/SITA

 

Moszkva a 60 év feletti lakosok számára is lehetővé tette az Oroszországban kifejlesztett Sputnik V koronavírus elleni vakcina beadatását.

 

Oroszországban ebben a hónapban kezdődött meg a COVID-19 elleni oltási kampány a saját fejlesztésű Sputnik V vakcinával, amit még mindig több tízezer önkéntesen tesztelnek.

 

 hirdetes_300x300  

A vakcinát először az orvosoknak és a tanároknak adták be. Szombatig csak a 18 és 60 év közötti felnőttek oltathatták be magukat. Hétvégén azonban a minisztérium a 60 évnél idősebb személyek számára is jóváhagyta a vakcina alkalmazását. Moszkvában az idősek hétfőtől jelentkezhetnek az oltásra.

 

Oroszországot az egész világból kritikával illették a szakemberek azért, amiért augusztusban annak ellenére engedélyezte a Sputnik V vakcina használatát, hogy csak néhány tucat emberen tesztelték le, és a 40 ezer önkéntes részvételével meginduló tesztelést csak az engedély kiadása után két héttel hirdették meg.

 

A figyelmeztetések ellenére az oroszok olyan rizikós csoportoknak ajánlották a vakcina beadását, mint az egészségügyi dolgozók és a tanárok.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!