Nyitókép forrása: illusztráció/cnbc.com

 

Spanyolországban listázni fogják azokat, akik elutasítják a SARS-CoV-2 koronavírus elleni oltást – közölte az AFP hírügynökség Salvador Illa egészségügyi miniszter bejelentése alapján.

 

Spanyolországban hétfőn lépte át az 50 ezret az igazoltan koronavírushoz köthető halálesetek száma, a járvány kitörése óta több mint 1,9 milliónyian fertőződtek meg.

 

A halálos áldozatok számát tekintve Spanyolország a negyedik legsúlyosabban érintett ország Európában Olaszország, Nagy-Britannia és Franciaország után.

 

 hirdetes_300x300  

Európa már országaihoz hasonlóan Spanyolországban is e hétvégén kezdődött a vakcinázás első szakasza. A kormány júniusig 15-20 millió állampolgár beoltását tűzte ki célul  a 47 milliós teljes népességből.

 

Hétfőn a spanyol egészségügyi miniszter bejelentette, hogy nyilvántartásba veszik azokat az állampolgárokat, akik elutasítják az oltást, a lista azonban nem lesz nyilvános.

 

A nyilvántartás létrehozásának célja hivatalosan a be nem oltott személyekkel kapcsolatos statisztikai információk hatékony cseréje az uniós tagállamok között.

 

Az oltás Spanyolországban is önkéntes lesz. A legutóbbi, decemberi felmérése szerint a vakcinát elutasítók aránya 28 százalékra csökkent az egy hónappal korábbi 47 százalékról. A megkérdezettek 40,5 százaléka beoltatná magát, 16,2 százalékuk azonban csak azután, hogy „meggyőződött az oltás megbízhatóságáról”.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!