Nyitókép: reprofotó/YouTube

 

Csehország történelmében a 2020-as év volt az egyik legnehezebb – jelentette ki újévi beszédében Andrej Babiš cseh kormányfő, aki szerint a járvány a modern technológiák ellenére leleplezte az emberek sebezhetőségét, továbbá arra is rámutatott, hogy mi az igazán fontos dolog az életben.

 

Babiš a beszédében elnézést kért a vállalkozóktól a járványellenes óvintézkedések miatt, amelyek korlátozták a tevékenységüket.

 

 hirdetes_810x300  

„Nagyon jól tudom, mit jelentettek a vállalkozóknak azok az óvintézkedések, amelyeket el kellett fogadnunk. Nagyon sajnálom és elnézést kérek, de a rossz és a még rosszabb közül kellett választanunk, és ebben a helyzetben az emberek egészsége és élete kapott előnyt“

 

– mondta Babiš, majd hozzátette: a pénzügyi veszteségeket idővel be lehet pótolni, de az elvesztett életeket már nem.

 

A cseh miniszterelnök beismerte, hogy a járvány során többször is hibáztak, de tanultak belőle.

 

Babiš szerint a járvány arra is rámutatott, hogy mennyi ismeretlen hős él az országban.

 

„Például az első asszony, aki leült a varrógép mellé, és megvarrta az első szájmaszkot. Az első ember, akinek eszébe jutott megszervezni és házhoz szállítani a bevásárlást az időseknek. Az első ember, akinek eszébe jutott ételt főzni az élvonalban dolgozó orvosoknak és nővéreknek“

 

– hangsúlyozta Babiš.

 

A kormányfő szerint a Pfizer/BionTEch konzorcium vakcinája jelenti a reményt. Babiš felszólította az embereket, hogy néhány hónapig még bírják ki összeszorított fogakkal.

 

„Az oltás az út a normális élethez, de ez az út hosszú lesz. A covid előtt is voltunk, a covid után is leszünk“

 

– zárta le Babiš.

 

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.