Nyitókép: Stanley Johnson, a brit kormányfő, Boris Johnson édeaspja (Fotó: EPA/Neil Hall)

 

Boris Johnson apja, Stanley Johnson francia útlevelet próbál szerezni a Brexit után – árulta el az Egyesült Királyság több mint négy évtized utáni távozása előestéjén.

 

A miniszterelnök számára kínos helyzetben, Stanley Johnson megerősítette, hogy anyja születési országában állampolgárságért folyamodik – írja a Dailymail.

A 80 éves úr, az Európai Parlament egykori képviselője elmondta, hogy francia állampolgár akar lenni, mivel szoros családi kapcsolatai vannak Franciaországgal.

 hirdetes_300x300  

 

A kettős állampolgárság megszerzése lehetővé tenné számára a csütörtök este véget érő mozgásszabadság fenntartását.

 

 „Mindig is európai leszek, az biztos. Azt nem mondhatjuk a britekre, hogy ne lennének európaiak. Fontos azonban, hogy szoros kapcsolatot ápoljunk az Európai Unióval”

 

– mondta Stanley Johnson.

 

Boris Johnson volt a Leave, vagyis a kilépés kampány nyilvános arca a 2016-os népszavazáson, és azt mondja, Nagy-Britannia erősen fellendülhet teljes mértékben szuverén nemzetként, azon az EU-n kívül, amelyet túlzottan bürokratikusnak tart.

 

A kampánya során elárulta, hogy míg Stanley a bennmaradást támogatta, addig édesanyja, Charlotte a kilépés mellett szavazott. A népszavazás előtt a miniszterelnök apja többször megtámadta fia álláspontját.

 

A miniszterelnök szerdán, amikor a parlament jóváhagyta az EU-val kötött új kereskedelmi megállapodást kijelentette: „Ezzel még nem ért véget Nagy-Britannia, mint európai ország. Sok szempontból mi vagyunk a legfontosabb európai civilizáció … és továbbra is az leszünk”.

 

Az Egyesült Királyság csütörtök este hivatalosan elhagyta az EU-t, amellyel 48 éven át tartó, gyakran feszült kapcsolata volt.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!