Nyitókép: heraldscotland.com

 

Hétfőn (január 4.) éjféltől Skócia teljes országos lockdownt vezet be január végéig terjedően a megnövekedett koronavírusos esetek miatt. A hírt hétfőn Nicola Sturgeon skót kormányfő jelentette be.

 

A skót kormány bevezeti „a törvényi kötelezettséget az otthonmaradásra, az elkerülhetetlen indokokat kivéve”. Otthonaikat csak valóban elkerülhetetlen esetekben hagyhatják majd el az emberek.

 

Kültéren legfeljebb ketten találkozhatnak két külön háztartásból – ez nem vonatkozik a 11 évnél fiatalabbakra. Az iskolák februárig zárva maradnak, áttérnek az online oktatásra. Kivételt csak a speciális figyelmet igénylő gyerekek, valamint a kulcsfontosságú ágazatok alkalmazottainak gyermekei kapnak, ők továbbra is látogathatják az iskolákat. Zárva maradnak a templomok és imaházak is.

 

 hirdetes_810x300  

Skóciában vasárnap 1905 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak 13.810 elvégzett tesztből. Sturgeon úgy véli, hogy a koronavírus feletti győzelem érdekében le kell lassítani a járvány terjedését, valamint meg kell gyorsítani az oltási folyamatot. Szavai szerint idáig több mint 100 ezren kapták már meg a koronavírus elleni oltást részben az AstraZeneca, részben pedig a BioNTech és a Pfizer vakcináját.

 

teraz.sk

Megosztás:
Címkék: koronavírus Skócia

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!