Nyitókép: egeszsegkalauz.hu

 

Csehországban az eddigi közlések szerint csupán elenyésző esetben tapasztaltak mellékhatásokat a koronavírus elleni vakcinával beoltott személyeknél. Az állami gyógyszerfelügyelet 10 személy esetében jegyzett fel mérsékelt mellékhatásokat, miközben hétfőig 15 ezer fő beoltásáról van tudomásuk.

 

Jan Blatný egészségügyi miniszter kétezerrel kevesebb beoltott személyről számolt be, azonban mivel az egészségügyi minisztérium nem közli hivatalosan a beoltottak számát, így nehéz megállapítani, hogy melyik szám lehet a pontos.

 

A jelentések szerint a mellékhatásokat tapasztalóknál influenza szerű tünetek léptek fel fejfájással, hidegrázással, hasi görcsökkel, izomfájdalommal, vagy az oltás környékén megjelenő irritációval, fájdalommal.

 

 hirdetes_810x300  

A csehek megjegyzik, hogy ezekben az esetekben szokásos oltási reakciókról van szó, amelyek gyakran fordulnak elő, de többségében néhány órán vagy napon belül elmúlnak. Csupán három esetben jeleztek olyan kellemetlenséget, amely kezdődő allergiára utalt, azonban egyik esetben sem fordult komolyra a helyzet.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!