Albin
  • HUF: 362.26
  • USD: 1.21
  • 1 °C
  • 13 °C
Külügyek

Orbán Viktor: Február 1-ig biztosan maradnak a korlátozások

Mindenkit megnyugtatott, hogy az oltás biztonságos, a miniszterelnök is beoltatja magát, amikor sorra kerül.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

 

Az operatív törzs úgy döntött, február elsejéig meghosszabbítják az eddig fennálló intézkedéseket. A középiskolákban is marad a digitális oktatás február elsejéig – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott exkluzív interjújában.

 

Orbán Viktor miniszterelnök kiemelte, hogy csökken az oltásokkal szembeni fenntartás, idősotthonok lakóinak oltásai is megkezdődtek. A lakók 80 százaléka vállalja az oltást, az ott dolgozók 50 százaléka. Mindenkit megnyugtatott, hogy az oltás biztonságos, a miniszterelnök is beoltatja magát, amikor sorra kerül. 80 ezer főre elegendő vakcina érkezett eddig.

 

Az operatív törzs úgy döntött, február elsejéig meghosszabbítják az eddig fennálló intézkedéseket. A középiskolákban is marad a digitális oktatás február elsejéig. Az óvodák, általános iskolák nyitva maradnak, nem szeretnék „rángatni a szabályokat” – tette hozzá Orbán Viktor.

 

Az én fejemben az van, hogy azokat kell elsőként oltani, akikre a legveszélyesebb a vírus – mondta Orbán Viktor.  Hozzátette, persze tudja, hogy nehéz a tüneteket elviselni, nem jó betegnek lenni, de akkor is, a kellemetlenséget el kell tűrni, hogy meg tudjuk védeni azokat, akikre tényleg életveszélyes a vírus.

 

Minden vakcináról tárgyalni kell, izraeliekkel, kínaiakkal, oroszokkal is, hogy megfelelő mennyiség álljon rendelkezésre – emelte ki a kormányfő. De amíg nincs elég vakcina, arra kért mindenkit, hogy tartsa be a intézkedéseket, hogy mentesíteni tudjuk az egészségügy terheit, és megvédhessük idős szeretteinket.

 

Hangsúlyozta, büszke a magyarokra is, hiszen bár tudja, hogy az állampolgárok nem boldogak, sőt többen nem is értenek egyet az intézkedésekkel, de ennek ellenére is betartják azokat és nem tiltakoznak, nem vonulnak utcára.

 

Több munkahelyet teremtenek, mint amennyit a vírus elvesz

 

A baloldal nem mond igazat abban, hogy százezrek vesztették el munkájukat. Több tucat gazdasági döntést hoztunk. Ma Magyarországon 4 496 000 ember dolgozik, ez 26 ezerrel kevesebb, mint a válság előtt volt. Nagyon kevés ország van a világon, amely 4,5 millió munkahelyből csupán 26 ezret veszített el.

 

„Nem csak visszaállítjuk a korábbi munkahelyek számát, hanem több munkahelyet teremtünk, mint amennyit a vírus tönkretett”

 

– jelentette ki.

 

Sok gazdasági programot indított el a kormány, a cél azonban az, hogy a 2021-es év kiemelkedően jó év legyen a gazdaság szempontjából, a kanyarban előzni, ahogyan azt a jegybankelnök mondta.

 

Hozzátette: a korlátozások feloldása a vakcinával függ össze, mely gazdasági eredményességet is döntően befolyásolja majd.

 

Ha várunk, és nem teszünk nemzetként semmit, akkor fennmarad a bizonytalanság. Lehet látni több országnál is, hogy milyen belső konfliktusok születnek abból, hogy Brüsszelre bízták a vakcina beszerzését. Hozzátette, ez a várakozás a legnagyobb problémát a nyugat európai országokban jelenti, ahol az emberek azt kérdezik a hatalomtól, miért nem oldja meg saját maga.

 

„Ha csak a nyugati vakcinákra támaszkodunk, több hónapig kell várakozni és fenntartani a jelenlegi korlátozásokat”

 

– hangsúlyozta Orbán Viktor.

hirado.hu/Kossuth Rádió

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket