Nyitókép: APA

 

Szombaton benyújtotta lemondását Christine Aschbacher osztrák munkaügyi miniszter, miután kiderült, hogy plágiumgyanús a diplomamunkája és a doktori disszertációja.

 

A politikusnő kijelentése szerint mindig a legjobb tudása és lelkiismerete szerint írta a munkáját, és bízott a tekintélyes professzorok értékelésében. Mint mondta, azért távozik a posztjából, hogy védje a családját az „ellenségeskedéstől, a politikai agitációtól és a sértésektől”.

 

 hirdetes_300x300  

A botrány csütörtökön robbant ki, amikor Stefan Weber ismert osztrák plágiumszakértő blogbejegyzésekben és interjúkban közzétette Aschbacher szakdolgozatainak elemzését.

 

Weber szerint Aschbachernek a Bécsújhelyi Közgazdaságtudományi Főiskolán írt diplomamunkájának egy részét olyan forrásokból merítette, amelyek nincsenek helyesen idézve. Mindez azokra a végső következtetésekre is vonatkozik, amelyek Aschbacher önálló munkájának összegzéseként vannak feltüntetve.

 

A plágiumszakértő Aschbachernek a pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetemen (STU) az innovatív vállalkozás menedzsmentje témában tavaly írt doktori disszertációját is átvizsgálta, melyről kiderült, hogy a szövegek ötöde plágium. A kritikusok szerint a munka tartalmilag is rendkívül felületes, emellett pongyola németséggel íródott.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!