Nyitókép: SITA/AP

 

Nagy-Britannia a lehető leghamarabb szeretné lehetővé tenni a polgárai számára, hogy a nap 24 órájában bármilyen időpontra tudjanak regisztrálni a koronavírus elleni oltásra – tájékoztatott szerdán Boris Johnson brit kormányfő.

 

A bejelentés mindössze néhány órával azután hangzott el, hogy Johnson elutasította az ellenzéki Munkáspárt azon javaslatát, hogy a brit oltóközpontok az éjszakai órákban is tartsanak nyitva.

 

 hirdetes_810x300  

A brit kormányra egyre nagyobb nyomás nehezeik az oltási folyamat felgyorsítása miatt, ezért a kormány egy pilótaprogram elindítását tervezi, melynek az lesz a célja, hogy felmérje, mekkora az érdeklődés az éjszakai, illetve a kora reggeli órákban történő oltás iránt.

 

Nagy-Britanniában eddig mintegy 2,4 millió lakost oltottak be a legveszélyeztetettebb csoportból.

 

Eközben az angol egészségügy nagy valószínűséggel a hotelekben fogja elszállásolni a pácienseket annak érdekében, hogy tehermentesítse a kórházakat.

 

Matt Hancock brit egészségügyi miniszter szerint ehhez a lépéshez csak akkor fognak folyamodni, ha klinikailag helyes döntés lesz. Mint mondta: vannak olyan esetek is, amikor nem szükséges, hogy a páciens kórházi ágyhoz legyen kötve.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!