Nyitókép: shutterstock

 

Eltűnt a londoni Tower erődítményből Merlina, a hollók királynője – jelentették be az erőd alkalmazottai, akik attól tartanak, hogy Merlina elpusztult.

 

Merlina 2007-től tartozott a Tower hollóállománya közé, de néhány hete már nem látták őt.

 

  hirdetes_300x300   

A legenda szerint a Towerben minimum hat hollónak kell lennie, máskülönben elpusztul a Tower, a monarchia, sőt az egész birodalom. Jelenleg a hollóállományt hét holló képezi, és Christopher Skaife felelős értük.

 

Skaife szerint előfordul, hog a hollók a Tower falain kívülre is elkóborolnak, de a szabadszellemű Merlina is mindig visszatért az erődítmény többi hollójához. A hollók általában 10–15 évig élnek, de a Towerben élő példányok akár a 40 évet is megélhetik.

 

A feltételezések szerint II. Károly volt az első angol uralkodó, aki hivatalosan is elrendelte, hogy az erődítményben hollókat tenyésszenek. A második világháború idején a hollókat bomba- és repülőgép-megfigyelőkként tartották számon.

 

Amikor a hollók száma egyre csökkent a Towerban, Winston Churchill akkori brit kormányfő elrendelte, hogy a hollóállomány mindig legalább hat példányból álljon.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.