Nyitókép: TopicPR

 

A COVID-19-et legyőző emberek többsége öt hónapig védve van az újbóli megfertőződéstől – tájékoztatott a brit kormány a hivatalos weboldalán az angol közegészségügyi hivatal (Public Health England) tanulmányára hivatkozva.

 

A szakemberek azonban felhívták a figyelmet arra, hogy a vírus az immunitással rendelkező személy orrüregében és torkában továbbra is jelen lehet, ezért vírusterjesztőnek számít.

 

 hirdetes_300x300  

Az angol közegészségügyi hivatal szakemberei szerint a COVID-19 legyőzése után szerzett immunitás 83%-os védelmet biztosít az újbóli megfertőződés ellen. Ez a megszerzett immunitás az első tünetek megjelenésétől kezdve öt hónapon át tarthat ki.

 

A tudósok 2020. június 18-a és november 24-e között a vizsgálatban részt vevő 6 614 személy közül 44 esetben észlelték az újbóli megfertőződést.

 

A kutatás következő fázisából az is kiderült, hogy vannak olyan immunitással rendelkező személyek, akiknek nagy mennyiségű vírus van a testükben, ezért továbbadhatják a fertőzést. A szakértők szerint ezért is fontos betartani az otthoni karantént, a kézmosást, a maszkviselést és a távolságtartást.

 

„Eddig ez a tanulmány nyújtja a legpontosabb képet a COVID-19-cel szembeni ellenanyag-védelem eredetéről”

 

– mondta Susan Hopkins, a PHE orvosa, majd hozzátette: nagyon fontos, hogy az emberek ne értsék félre ezeket a kezdetleges ténymegállapításokat.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!