Nyitókép: Reuters

 

Egy hónappal a tömeges oltás megkezdése után Izraelben a vakcinának köszönhetően jelentős mértékben csökkent az újonnan regisztrált fertőzöttek száma – derült ki a legnagyobb izraeli biztosító, a Klalit első tanulmányának eredményéből.

 

Már két héttel azután, hogy beadták a Pfizer/BioNTech konzorcium első adag vakcináját, a 60 év felettiek körében jóval kevesebb volt a pozitívan teszteltek száma. A biztosító által készített tanulmányban mintegy 200 ezer 60 évnél idősebb, beoltott személyt hasonlítottak összes hasonló korosztályú beoltatlan csoporttal.

 

 hirdetes_810x300  

„A beoltottak körében a pozitívan teszteltek száma 33%-kal alacsonyabb volt mint annál a csoportnál, akik még nem kapták meg a vakcinát”

 

– jelentette ki Ran Balicer epidemiológus, a Klalit biztosító közegészségügyi területen dolgozó munkatársa.

 

Az epidemiológus szerint nagyon biztató eredményről van szó, ugyanis a tanulmányból kiderül, hogy az oltóanyag az idősek körében is hatásos. Balicer ennélfogva azzal számol, hogy rövid időn belül csökkenni fog a nehéz lefolyású koronavírusos megbetegedéssel küzdő páciensek száma.

 

A koronavírus elleni vakcina első adagját Izraelben eddig mintegy kétmillió ember kapta meg, a másik adaggal pedig negyedmillió személyt oltottak be. Balicer elmondása szerint a 65 év feletti polgárok 75%-a megkapta az oltást.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!